Daghøjskolen, Peder Lykke Centret

Beskrivelse

Ønsker du en dag fyldt med liv? Så kan vi byde på mange aktiviteter inden for krop, kultur, kreativitet og kost. På Dagshøjskolen har du mulighed for at bruge dit liv aktivt og få netop de udfordringer, du selv ønsker. Vi er aktive seniorer, som er gode til at tage hånd om hinanden og har et godt fællesskab. Vores motto er: Lysten til at lære og være med har ingen alder.

Lige nu har vi over 75 ugentlige aktiviteter og undervisningstilbud: EDB, styrketræning, yoga, dans, madlavning, samfundsfag, kulturhistorie, maling, metalværksted og meget mere.

Vi lægger meget vægt på, at brugerne er med til at bestemme, hvad der skal på skemaet. Derfor vælges der hvert år medlemmer til et Højskoleråd. Rådet er med til at planlægge skolens aktiviteter. I juni, juli og august er der ikke skemalagte tilbud. Men igennem en årrække er der skabt tradition for, at skolens brugere selv arrangerer tilbud som udflugter, underholdning, motion og andet. Lærerne kommer også med tilbud. Så næsten hver dag i sommeren er der tilbud, man kan deltage i. Genbrugsen har lige fra åbningen for ti år siden været en meget populær del af Daghøjskolen. Kom også og gør en god handel.

Sådan tages imod nye

Hvis du kommer en af de dage, hvor vi har åbent hus i september og januar, vil du blive modtaget af medlemmer fra Højskolerådet. De viser rundt på skolen og fortæller dig om de muligheder, du har her. Du kan også altid aftale en prøvetime med kontoret, når det passer dig bedst, eller bare komme forbi. Et medlem af Højskolerådet træffes normalt hver dag mellem kl. 11.45 og 12.15 i kaffestuen, og de vil meget gerne vise dig rundt og hjælpe dig.

Galleri

Citater

Ingrid Buntzen, 66 år Ingrid Buntzen, 66 år
”Det er min tredje sæson og bestemt ikke den sidste. Daghøjskolen giver mig mulighed for at lære nyt men også for at genopfriske gammel viden og minder.”
Bent Møller, 71 år Bent Møller, 71 år
”Det er min første sæson. Jeg er positivt overrasket over alles iver og det sociale samvær. Jeg syntes også, at lærerne yder en undervisning med høj kvalitet.”

Mere om aktiviteterne

Kultur & Foredrag
Københavns historie, Samfundsfag, Livsenergi, Danmarkshistorie, Psykologi, Kunsthistorie, Tværfaglig kulturhistorie. Afdeling af Københavns Kommunebiblioteker.

IT & Computer
Her er muligheder både for begyndere og øvede, indføring i internet og billeder. Slægtsforskning griber mange, så find dine rødder.

Samvær & Hygge
Vi mødes i kaffestuen til en kop kaffe, eller ved forskellige arrangementer: Morgensamling, foredrag, musikhjørnet og på mange andre måder, hvor vi har det hyggeligt.

Madlavning
”Herremad og historier” er for mænd, men du kan også få inspiration med ”hjertevenlig mad” og almindelig sund og ernæringsrigtig mad.

Kreativitet & Hobby
Akrylmaleri, Billedværksted, Patchwork, ”Gør det selv” metalværksted, Spillekrogen

Motion
Gymnastik, Yoga, Hensyntagende yoga, Effekttræning, Styrketræning, Senioraerobics, Pilates, Bordtennis, Svømning og vandgymnastik, Walk ’n’ Talk, Seniordans, Square Dance og gamle engelske danse.

Musik & Dans
Opera er skolens mest populære tilbud. Intriger, mord, forsmået elskov. Det lyder næsten som historierne i dagens avis eller TV, men er i opera omsat til dejlig musik og skøn sang. Vi har også et kor med 40 sangglade pensionister. Alle oplever glæden ved at synge – kan du se sur ud og synge samtidig?

Sprog
Der undervises i spansk, både for begyndere og øvede. Engelsk, tysk og fransk for let øvede.

Udflugter & Rejser
Ferieture har Daghøjskolen naturligvis også. Der har været ture til Kina, Rusland, Berlin, Ungarn, Ægypten, Sverige, Jylland samt Bornholm. Desuden mange éndagsudflugter om sommeren.

Adresse & Kontakt

Adresse
Peder Lykkes Vej 63, 2300 København S
Se på kort

Åbningstid
Mandag til torsdag kl. 9.00 - 17.00
Fredag 9.00 - 15.00.

Kontaktinfo

Telefon: 32 34 43 30

Email jeanne.christoffersen@suf.kk.dk

Nærmeste offentlige transport
Bus 33 og 35. Cirka 10 min. gang fra bus 77 og 78, der stopper på Røde Mellemvej samt fra Bus 12, der stopper på Sundholmsvej. Et kvarters gang fra Metrostation DR-byen samt fra Bus 5A og 350S, der stopper på Amagerbrogade.

Læs mere om tilbuddet
www.daghoejskolen-plc.dk/

Aktiviteter

Information

Visitation: Nej

Mad: I kaffestuen kan købes: Kaffe, te, kakao, ostemad og kage. I centrets café er der mulighed for at købe varm mad til rimelige priser.

Betaling: 250 kr. om måneden. Sommermånederne er kontingentfrie.

Adgang for kørestole: Ja, motionslokalerne i kælderen kræver dog, at man kan benytte den brugervenlige trappe.

Aldersgrænse: Åbent for alle aldre, dog er der flest 60+.

Rygning: Der er et rygerum.